ZPĚT
Jahodový Cheesecake
Ingredience
- Korpus
- Náplň
- 200g smetanového sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 balení vanilkového cukru
- 100g moučkový cukr
- pár kapek vanilkového extraktu
- Poleva
- 420g jahod
- 1 balení červené želatiny
- 2 a 1/2 polévkové lžíce cukr krystal
- 150ml vody
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Sušenky rozdrtíme a smícháme s měkým máslem.
- Do dna formy vložíme pečící papír, a na něj vmáčkneme těsto.
- Necháme péct cca 6-10 minut.
- Vyšleháme smetanu, a přidáme k ní smetanový sýr, moučkový cukr a na závěr vanilkový cukr.
- Pokud chcete zvýraznit chuť, přidejte pár kapek vanilkového extraktu.
- Připravenou náplň vylijeme na vychlazený korpus a dáme odpočívat do ledničky na cca 40-45 minut.
- Jahody rozmixujeme se 150ml vody na kaši, a přepasírujeme přes malé sítko, abychom se zbavili malých jadérek.
- Propasírované jahody vlijeme do menšího hrnce, přidáme cukr, balík želatiny, přivedeme k varu a mícháme.
- Odstavíme z plotny a necháme pár minut chladnout.
- Když poleva trochu vychladne, nalijeme ji na vychlazenou náplň, a opět dáme do ledničky na 4 hodiny odležet.
- Jahodový cheesecake nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie (např. zbylými jahodami nebo kousky čokolády) a podáváme.